Moja satnica (0)
Novosadska premijera filma „Neprijatelj“
U ponedeljak, 7. marta, u bioskopu Arena Cineplex, održaće se novosadska premijera filma „Neprijatelj“ reditelja Dejana Zečevića.

Bosna, 1995 godina, 7 dan mira. Inženjerska jedinica, deminira granicu između do juče zaraćenih strana. Svaki od vojnika nosi svoj teret ratnih iskustava i trauma, svaki se suočava sa strahovima na sopstveni način. Jedni skloni autodestrukciji, drugi srećni što su živi, treći katotonični posle doživljenih trauma, četvrti okrenut molitvama, peti šali i smehu tamo gde im mesto i nije, neki snovima o povratku porodici, a neki su okrvavljenih ruku i krišom napunjenih džepova.

U takvoj atmosferi, vod u ruševinama fabrike nalazi zazidani podrum i u njemu na čoveka, koji mirno sedi za stolom, pored pepeljare pune opušaka, kao da ih je tu i čekao...

Autor scenarija je Đorđe Milosavljević, scenografiju potpisuje Zorana Petrov, za kostim je zadužena Lana Pavlović, dok je direktor fotografije Dušan Joksimović. Muzika za film delo je Nemanje Mosurovića, dizajn zvuka Vladana Koraća, a za montažu je zadužen Marko Glušac.