Moja satnica (0)
R2C predstavlja: Kornel Šeper na CON-u
U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Kornel Šeperjedan od osnivača kluba Močvara, a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Kornel Šeper je dugogodišnji aktivni sudionik alternativne kulture Zagreba, entuzijasta i pokretač mnogih inicijativa na sceni. Rođen je 1971. godine u Zagrebu gdje je i diplomirao komparativnu književnost i ruski jezik na Filozofskom fakultetu. Svoja prva iskustva stekao je radeći od 1986. do 1990. kao DJ, urednik programa i organizator koncerata i filmskih projekcija u Klubu omladine Črnomerec. Jedan je od osnivača bendova Šumski (1991.), Zli bubnjari (1992.), Shine Design (1992.) i Stampedo (1993.). Godine 1992. osniva nezavisnu diskografsku kućicu Kekere Aquarium koja do 2000. objavljuje 25 izdanja hrvatskih i inozemnih bendova. Od 1996. do danas surađuje s glazbenim i likovnim umjetnikom Milanom Manojlovićem Manceom kao urednik, producent i izdavač njegovih albuma, a upravo u suradnji s Aleksandrom Zografom završava opsežnu Manceovu monografiju. Godine 1996. se priključuje Udruženju za razvoj kulture „URK“, skupini mladih ljudi koji tada ponovo pokreću zamrlu alternativnu glazbenu scenu Zagreba te sudjeluje u gotovo svim URK-ovim projektima, kao što su eko-kulturni festival Ponikve (1997.-2002.), Otokultivator – ljetna škola kulture na otoku Visu (2001.-2003.), Human Rights Film Festival (od 2002.), projekt umjetničkih radionica Močvarin laboratorij (od 2004.), suosnivanje ustanove Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (2008.) te suosnivanje mreža Savez udruga Klubtura, Savez udruga Operacija Grad i Udruga koncertnih promotora Promo. Jedan je od osnivača kultnog URK-ovog kluba Močvara u kojem radi i danas. Tijekom godina radi kao DJ na programima Korijeni priviđenja, Bijeli zeko, Močvara ljubavi i SubNoir. Urednik je opsežne monografije „Močvara i priča o URK-u“ koja je izašla 2018.