Moja satnica (0)
Završen program radionica sa srednjoškolcima!
Sjajno smo se proveli za vikend i uživali u druženju sa učenicima srednjih škola iz Novog Sada na radionicama „Male škole kreativnosti" koje su vodili mladi ali iskusni kreativci iz Novog Sada: Miloš Pušić (reditelj), Ivana Todorović Vojvodić (menadžer za marketing društvenih mreža), Stojan Mančić (grafički dizajner) kao i Daniela Vukov Rus, Milan Vračar i Miloš Ignjatović (menadžeri u kulturi). 


Polaznici radionica bili su učenici trećeg i četvrtog razreda iz gimnazije Jovan Jovanović, gimnazije Svetozar Marković, gimnazije Isidora Sekulić, srednje škole za dizajn Bogdan Šuput, Karlovačka gimnazija i elektrotehničke škole Mihajlo Pupin.  


Polaznici radionica imali su priliku da nauče kako je baviti se audio-video produkcijom, kreirati rešenja uoblasti grafićkog dizajna, kako je najbolje promovisati svoj rad i organizaciju putem društvenih mreža, kao i koji je put od ideje do realizacije događaja poput festivala ili izložbe. Kroz predstavljanje profesija u kreativnom sektoru i svakodnevnog rada, pokušali smo da mladima pribiližimo mogućnosti za zapošljavanje i usavršavanje u različitim oblastima.

U okviru projekta su kreirani i video materijali koji mogu biti od koristi u profesionalnoj orijentaciji učenika.

Sudeći po evaluacionim formularima, našim polaznicima je bilo lepo koliko i nama. Zahvaljujemo se svima! Sa našim edukativnim aktivnostima nastavljamo vrlo uskoro, već na projektu Letnja EU kreativna škola o kojoj ćemo u kratkom roku objaviti više informacija.


Projekat Udruženja Cinema City su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.