Moja satnica (0)
R2C - Trening u Mađarskoj (za umetnike i projekt menadžere)
Projekat R2C (Rivers to communities) je nastavak ranijeg uspešnog projekta K3CI (Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija), realizovanog od strane istog tima i podržanog od istog fonda, Interreg IPA CBC HU-RS.

Glavni cilj projekta je dalje jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije i između društava i građana u pograničnom regionu fokusirajući se na naš međusobni kulturni identitet predstavljen kroz zajedničke reke.

Istorijski gledano, reke nisu samo glavni izvor i središte života, već su medij za ljudsku interakciju. Ovaj projekat će se usredsrediti na reke i njihovu upotrebu, kako u Mađarskoj, tako i u Srbiji, a koristiće kulturne događaje kao sredstvo za privlačenje ljudi na reke.

U okviru ovog projekta naša partnerska organizacija Pro progressione od 30. septembra do 7. oktobra organizuje trening za projekt menadžere i za 8 umetnika, četvoro iz Mađarske i četvoro iz Srbije. Fokus treninga je - kako koristiti obale reka za kulturne i umetničke potrebe, a ideja je da tokom osmodnevnog treninga prikažemo dobre prakse i inspirišemo učesnike, koji bi nakon ovoga svoje gradove u Srbiji Mađarskoj trebalo da posmatraju na nešto drugačiji način, ali i da izgrade jaku povezanost sa lokalnim zajednicama i izgrade platformu za dalji kulturni i umetnički razvoj.