Moja satnica (0)
Proleće u znaku kreativnosti mladih!

Kao što smo prethodno najavili, 15. marta 2017. godine Udruženje Cinema City započelo je realizaciju međunarodnog projekta „FeeLMS for Creativity“ koji podržava Evropska unija u okviru programa Erasmus +. Osnaživanje mladih i potencijali kreativnih industrija su u fokusu akcije koja traje narednih 18 meseci i koja će okupiti preko 30 omladinskih radnika i oko 600 mladih iz četiri zemlje: Srbije, Hrvatske, Mađarske i Italije.

Projekat realizuje Udruženje Cinema City sa partnerima Sineglossa, Udruga Domino, Pro Progressione i Kulturanova koji imaju ogromno iskustvo u radu sa mladima kroz različite umetničke i kreativne prakse.

Inicijalni sastanak partnera u junu 2017. u Novom Sadu biće prilika da se izvrše pripreme za glavnu aktivnost koja sledi na jesen: sedmodnevni trening namenjen izgradnji kapaciteta omladinskih radnika u kreativnim industrijama i preduzetništvu. Preko 30 omladinskih radnika iz četiri zemlje će biti u mogućnosti da nauče tehnike i metode rada u kreativnim industrijama koje mogu primeniti u radu sa mladima u svojim sredinama, a to su: event menadžment, korišćenje IT aplikacija u kulturi u radu sa mladima, inovativni načini razvoja mlade publike.

Radujemo se proleću i novim uzbudljivim projektima, pratite nas za dalje informacije!