Moja satnica (0)
Prijavi se na konkurs "Najkraći dan"

''Filmkultura'' poziva sve zaljubljenike u film, mlade i stare, da snime film do 3 minuta na temu ''Najkraći dan'' i prijave ga na konkurs. Najbolji filmovi biće prikazani 21.12.2014. u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije ''Najkraći dan'', a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada. Rok za prijave je 03.12.

Link za konkurs možete pronaći OVDE.

Udruženje za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture ''Filmkultura'' drugu godinu za redom realizuje manifestaciju ''Najkraći dan'' u okviru Svetskog dana kratkog filma. Ova inicijativa već godinama živi u čitavom svetu, a prošle godine je prvi put uspešno realizovana i u Srbiji. Zbog svoje simbolike, za datum održavanja manifestacije odabran je 21. decembar, najkraći dan u godini.

Ove godine, manifestacija ''Najkraći dan'', širi se iz Beograda na još deset gradova u Srbiji i to: Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačku Banju, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo, Pančevo. Program manifestacije obuhvatiće projekcije uspešnih kratkometražnih filmova iz bogate domeće filmske istorije, selekciju filmova koje su snimili učenici osnovnih škola u okviru programa ''Mali film'', kao i filmsku radionicu za srednjoškolce pod nazivom ''Kratka škola kratkog filma''.

Manifestacija ''Najkraći dan'' realizuje se u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, Domom omladine Beograda, Dvoranom kulturnog centra u Beogradu, kao i ustanovama kulture i bioskopima u navedenih deset gradova u Srbiji. Manifestacija je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

''Filmkultura'' je organizacije posvećena edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture kroz stimulaciju kritičkog mišljenja kod publike svih uzrasta sa posebnim fokusom na decu i omladinu. Aktuelni program ''Mali film'' je u ovoj godini u okviru svojih filmskih radionica okupio preko 800 dece i mladih uzrasta od 5 do 14 godina, dok je u okviru projekta ''DDF - Dan domaćeg filma'' publika u 11 gradova u Srbiji imala priliku da vidi 14 dokumentarnih filmova koji drugačije verovatno ne bi našli put do nje.

''Filmkultura'' okuplja filmske profesionalce i entuzijaste koji žele da doprinesu zblližavanju filmskih stvaralaca, pa tako i filmske umetnosti sa svojom publikom.