Moja satnica (0)
Poziv učenicima srednjih škola iz Novog Sada: Budite deo Cinema City žirija
Cinema City, koji se ove godine održava od 1. do 3. septembra na novoj, magičnoj lokaciji – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u okviru Gradić festa, poziva učenike srednjih stručnih škola i gimnazija iz Novog Sada i Sremskih Karlovaca da učestvuju u Žiriju mladih, koji će dodeliti Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave do 31. jula do ponoći, popunjavajući formular koji se nalazi OVDE.


U okviru formulara molimo učenike da popune osnovne podatke o sebi, kao i da unesu svoju recenziju, kritički osvrt na jedan domaći ili strani, dugometražni igrani ili dokumentarni film. Želimo da napomenemo da kritika ne treba da bude duža od pola strane A4 formata, kao i da se sadržaj prikaza ne sastoji od prepričavanja radnje, već ličnog mišljenja i argumentovanog vrednosnog suda.


Programski tim festivala će na osnovu pristiglih prijava odabrati grupu mladih ljudi koji će od 1. do 3. septembra pratiti projekcije filmova iz selekcije Nacionalna klasa i potom odabrati film koji je po njihovom mišljenju najbolji. 

Dragi srednjoškolci, pozivamo vas da budete naš Žiri mladih i unapred se radujemo lepom, kreativom Cinema City druženju! 

Prijavite se, čekamo vas! :)