Moja satnica (0)
Nemanja Milenković, Evropska prestonica kulture, na CON konferenciji
Na CON konferenciju koju Udruženje Cinema City ove godine organizuje od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, stiže i Nemanja Milenković, kao jedan od panelista na konferencijskom delu CON-a.

Ulaznice za CON konferenciju dostupne su u Gigs Tix-u, po ceni od 800 dinara za jedan dan, odnosno 1200 dinara za oba.


Nemanja Milenković, direktor fondacije „Novi Sad — Evropska prestonica kulture”, rođen je 6.10.1977. godine u Novom Sadu, gde bogatu karijeru stručnjaka za brendiranje gradi već skoro tri decenije. 
Diplomu profesora istorije stekao je na Filozofskom fakultetu, a master diplomu iz industrijskog menadžmenta – za menadžment u medijima, na Fakultetu tehničkih nauka na Univerzitetu u Novom Sadu. Trenutno radi na doktorskoj disertaciji iz oblasti turizma i rebrediranja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.
Praktično znanje u oblasti brendinga sticao je radom, od malih start-up kompanija do velikih korporacija u privatnom i javnom sektoru u oblastima trgovine, obrazovanja, kulture i kreativnih industrija (medija, festivala, oglašavanja).
Destinacijama, kao najsloženijem vidu brendiranja, uspešno se posvetio tokom protekle decenije. Stavljajući svoj rodni grad u fokus, u saradnji sa različitim timovima, uspeo je da Novom Sadu donese čak šest prestižnih evropskih nagrada, od kojih su najznačajnije titula Evropske prestonice kulture dodeljena od strane Evropske komisije i nagrada Melina Merkuri koja se uručuje najuspešnijim gradovima u realizaciji ovog projekta. Kao direktor fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, osvaja i priznanje za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture. Sa mesta predsednika EXIT fondacije inicirao je i vodio kandidatiru za Evropsku prestonicu mladih koju je grad takođe osvojio. Kao predsednik Upravnog odbora EXIT festivala osvojio je dve titule za najbolji evropski muzički festival.
Za posledicu, jedan od najprestižnijih turističkih sajtova na svetu Lonely planet Novi Sad je pozicionirao među tri najbolje svetske destinacije u 2019. godini. Već 2022. godine Novi Sad osvaja „Zlatnu jabuku“ koju dodeljuje Svetska federacija turističkih novinara i pisaca u oblasti turizma.
Ugledni svetski mediji BBC, Independent, Euronews, Gurdian, ARTE tv i drugi izveštavali su o brendovima koje je stvarao: Dočeku — jedinstvenoj umetničkoj proslavi dve Nove godine u Evropi, Kaleidoskopu kulture — najznačajnijoj smotri umetničke produkcije u ovom delu Evrope, kreativnom Distriktu i mreži kulturnih stanica — obnovljenim kvartovima koji su postali novi brendovski toponimi grada.
Stečeno znanje i iskustvo u brendovskom razvoju destinacija, kao konsultant u Srbiji, jugoistočnoj i zapadnoj Evropi, predstavljao je širom sveta: u Tokiju, Londonu, Berlinu, Zagrebu, Drezdenu, Sarajevu, Kaunasu, Nižnjem Novgorodu, Briselu…
Svoju jedinstvenu metodologiju razvoja brendova kroz neurologičke nivoe razvijao je kao sertifikovani NLP i PEAT trener.
U čitanju i putovanju pronalazi nove inspiracije. Živi i radi u Novom Sadu. Oženjen je i ima dve ćerke.