Moja satnica (0)
Ne propustite priliku da pogledate film "Varvari" Ivana Ikića
Nagrađivani debitantski film „Varvari“ reditelja i scenariste Ivana Ikića, posle svetske premijere u Karlovim Varima i domaće na Palićkom festivalu, kao i uspešnih prikazivanja na drugim prestižnim festivalim, nastavlja festivalski život u selekcijama prestižnih filmskih manifestacija širom sveta. Film je od 4. septembra stigao i na bioskopske repertoare.

Ukoliko ste propustili novosadsku premijeru filma koja se održala 5. septembra, obradovaće vas vest da će film "Varvari" biti prikazan u Kulturnom centru Novog Sada svako veče sa početkom u 21h, u periodu od 10. do 14. oktobra.

Hiperrealističkim jezikom ''Varvari'' predstavljaju tinejdžersku dramu o odrastanju u svetu u kom su sva vrata zatvorena i portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti.


Glavne uloge u filmu poverene su naturščicima, koji su odabrani nakon višemesečnog kastinga u beogradskim i mladenovačkim školama.Oni su, za potrebe filma, prošli kroz jedinstvenu dvomesečnu radionicu sa rediteljem Ikićem, prilikom koje su improvizovali na zadate situacije slične onima u scenariju. Kasnije su iskustva iz ove radionice prenesena u scenario, čime je on, kao i likovi u filmu, dobio na autentičnosti.

Glavni junak, Luka, je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju.

U filmu igraju Željko Marković, Nenad Petrović "Flash", Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Aco Ćirović, Aleksandar Pitulić, Marija Rakić, Lidija Popović. Više informacija možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici filma.