Moja satnica (0)
Granny Project na repertoaru Cinema Now
Granny Project je dokumentarac koji govori o razlikama među generacijama u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Mađarskoj i koji nam na Cinema Now stiže iz Mađarske u okviru projekta K3CI.

Tri unuka iz tri države kreću sa svojim bakama u anarhično, i pravo i simbolično putovanje u prošlost i zajedno prave kompleksnu priču, pa i eksperiment koji bi mogao biti značajan u pokušajima da se vrednosti 20. veka prenesu na buduće generacije. Film se na zanimljiv način suočava sa klasičnim vrednostima ali i istorijskim tabuima, a metode koje koristi su značajne jer nam daju uvid i u duh vremena u kojem žive mladi danas.

Autori ove tople i važne ljudske priče su unuci - Meredith Colchester, Ruben Woodin – Dechamps i Bàlint Rèvèsz ali naravno i njihove bake Rosanne Colchester, Gudrun Dechamps i Livia Rèvèsz :)

Režiju je radio Bálint Révész, muziku Albert Màrkos, a producenti su Làszlò Kàntor i Bàlint Rèvèsz.


Granny Project u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.


Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara i u Kožari u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

MUZIČKI PROGRAM - 26. oktobra nastupaju E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM

SELEKCIJA FILMOVA
na Cinema Now obuhvataju najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

NA REPERTOARU su filmovi:
Vojnici. Priča iz Ferentarija, Take me somewhere nice, Neću da budem luzerka, Posledice, Jedan dan, Juče, Druga strana svega, Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.

Granny Project Official TRAILER from Gallivant Film on Vimeo.