Moja satnica (0)
Film „Leto kada sam naučila da letim“ 18. 07. u Areni u Puli
Film „Leto kada sam naučila da letim“ će 18. 07. biti prikazan u Areni uPuli, u okviru Međunarodnog takmičarskog programa ovog festivala.

Režiju za ovaj film potpisuje Radivoje Andrić, scenario Ljubica Luković, producenti su Maja Popović i Milan Stojanović, a uloge tumače Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić Šiškov, Ema Kereta Rogić, Marijana Mićić, Žarko Laušević, Luka Bajto, Benjamín Lacko, Frano Lasić...


Film je u bioskopima u Srbiji počeo da se prikazuje u februaru ove godine, u prve tri nedelje zabeležio je neverovatnih 100.000 gledalaca i već ga nazivaju topao, emotivan i čist, najprijatniji film na trenutnom bioskopskom repertoaru“, ali i pravi voćni kup sa sladoledom koji prijanja uz mlad organizam, a veoma će prijati i odraslima“.


Ako ga već niste gledali ili makar slušali o njemu, evo i kratkog opisa radnje filma: Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa prijateljima i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da leto provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom, pomalo napornom, bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić). Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je „pakao”, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Vidimo se u Puli 18. 07!