Moja satnica (0)
Dve nagrade na Pulskom filmskom festivalu za „Leto kada sam naučila da letim“
Film „Leto kada sam naučila da letim“ dobio je na upravo završenom Pulskom filmskom festivalu čak dve nagrade:
„Nagradu publike u međunarodnom takmičarskom programu“ i „Zlatna arena za nabolji hrvatski doprinos manjinskoj koprodukciji za Snježana Sinovčić“!


Film „Leto kada sam naučila da letim“ je 18. 07. prikazan u Areni uPuli, u okviru Međunarodnog takmičarskog programa ovog festivala.


Režiju za ovaj film potpisuje Radivoje Andrić, scenario Ljubica Luković, producenti su Maja Popović i Milan Stojanović, a uloge tumače Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić Šiškov, Ema Kereta Rogić, Marijana Mićić, Žarko Laušević, Luka Bajto, Benjamín Lacko, Frano Lasić...

Film je u bioskopima u Srbiji počeo da se prikazuje u februaru ove godine, u prve tri nedelje zabeležio je neverovatnih 100.000 gledalaca i već ga nazivaju topao, emotivan i čist, najprijatniji film na trenutnom bioskopskom repertoaru“, ali i pravi voćni kup sa sladoledom koji prijanja uz mlad organizam, a veoma će prijati i odraslima“.


Ako ga već niste gledali ili makar slušali o njemu, evo i kratkog opisa radnje filma: Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa prijateljima i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da leto provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom, pomalo napornom, bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić). Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je „pakao”, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.