Moja satnica (0)
Drama „Zbornica” na festivalu „Vila”
Sve ono čega se dobro sećate sa ranijih izdanja Cinema City festivala: bioskop pod vedrim nebom, vrhunski zvuk i filmsko platno koje će vas ostaviti bez daha – gledanje filmova biće prilika da okupite najbliže i provedete filmsko veče daleko od grada na festivalu „Vila”. Trodnevni filmski repertoar zabaviće i decu i odrasle, te će osim već najavljenog aktuelnog hita „Leto kada sam naučila da letim”, na repertoaru biti i film „Zbornica”, rediteljke Sonje Tarokić.


Projekcija filma „Zbornica” na rasporedu je u subotu 4. juna u 21 čas, a film „Leto kada sam naučila da letim” na repertoaru 5. juna u 21 čas.

Mapu i satnicu pronađite na ovom linku.

Kao što je već najavljeno na Vili nastupaju evropske, regionalne i domaće heroine umetnosti: Nataša Tapušković, Nataša Miljković, Nataša Ninković, Maja Cvetković (E-play), Klara Hrvanović, Anica Dobra, Simone Lamsma, Kaliopi, Jenny iz benda Ace of Base, Amira Medunjanin sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, Tarja Turunen, Natali Dizdar, Tabea Zimmermann, četiri vile iz benda Warpaint, devojčice u rok kampu.

Festival „Vila” obuhvatiće i zonu za najmlađe – poligon spretnosti, igre poput bilijara nogom, frizbija i puštanja zmajeva na vetru uz poseban deo koji će biti fokusiran na edukaciju dece na temu finansijskog opismenjavanja.

Ovaj festival deo je programskog luka „Heroine“ Evropske prestonice kulture koji od 18. maja do 12. juna kroz izložbe, predstave, debate, književnost, poeziju i muziku, predstavlja žensko stvaralaštvo.