Moja satnica (0)
Deseti Cinema City od 1. do 3. septembra na Gradić festu
Jubilarno, deseto izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala biće ove godine održano od 1. do 3. septembra na novoj, magičnoj lokaciji – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj filmskoj i muzičkoj sceni, ali i novom festivalskom iskustvu. 

Nakon dva poslednja uspešna izdanja našeg festivala u Kineskoj četvrti, dali smo doprinos oživljavanju i upoznavanju publike sa najstarijim novosadskim industrijskim kvartom i mnoštvom njegovih alternativih kulturnih sadržaja. Najnoviji debitantski filmovi iz celog sveta,  projekcije u jedinstvenom okruženju, kvalitetni muzički nastupi i izložbe koji čine poznati programski koncept festivala Cinema City sada će postati deo nove, šire inicijative - Gradić festa - koji će krajem leta obojiti ulice Novog Sada i Petrovaradina. 


Uz Festival uličnih svirača, Pop up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Ugrip, Fruškać, Happy Trash Production, AAaaa festival i zajedno sa publikom želimo da učestvujemo u ostvarivanju vizije o Podgrađu Petrovaradinske tvrđave kao uzbudljivom umetničkom i turističkom kvartu i prirodnom nastavku pešačke zone centra Novog Sada gde se tokom tri dana na ulicama udružuju film, muzika, umetnost i zabava. Pripremamo i druge zanimljive muzičke i umetničke sadržaje u saradnji sa umetničkom zajednicom okupljenom oko Gradić festa. Svi programi Cinema City festivala u okviru Gradić festa biće besplatni.

Cinema City internacionalni filmski festival organizuje Udruženje Cinema City uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i verske zajednice.

Vidimo se uskoro!