Moja satnica (0)
Cinema City preporučuje: Repetitor na Vetrenjača festivalu!
12. avgusta u Oromu na Vetrenjača festivalu nastupa i Repetitor!

Osim njih na Vetrenjača festivalu nasupaju i: Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU), Henge (UK), Deva (HU), KurtaUtca (RS), Skier & Yeti (RS), BCUC (ZA), bongor (HU), Nemi Pesnik (RS), Óperentzia (HU), HarMálek Orchestr (CZ), Csonka Ferenc és zenekara (RS), KOIKOI (RS), 6363 x LilFrakk (HU), Sara Renar (HR), Dejan Milićević (RS), Dj Budai (HU)…


Beogradski trio jedan je od najznačajnijih bendova Balkana zadnje decenije, kao i strogo čuvanih tajni europskog rock undergrounda. Nakon brojnih koncerta i turneja širom Balkana i cele Europe, pa čak i nastupa u Rusiji i Kini, vraćaju se sa četvrtim studijskim albumom 'Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji'. Specifična kombinacija muške i ženske energije, kojom Boris Vlastelica (vokal, gitara), Ana Marija Cupin (bas gitara, vokal) i Milena Milutinović (bubnjevi, vokal) osvajaju klubove i srca fanova, je i dalje prisutna, samo još uzbudljivija. Time se napaja i njihovo najjaće oružje – live nastupi.

'Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji' svedočenje je benda koji je obeležio generaciju mladih sa prostora bivše Jugoslavije. Njihovi iskreni, ponekad beznadežni stihovi o bliskosti, poverenju, ljubavi, nepopravljivoj šteti, drogama, euforiji, depresiji, čežnji i pripadnosti su i lični i generacijski. Između redova odjekuje socijalni i politički naboj koji nagovara misli mnogih mlađih generacija koje bi se mogle nazvati ‘roba sa greškom’. Ali bez obzira na sve, i te generacije će morati podignuti glavu i pokazati zube. Možda je ovaj album pravi soundtrack za tu priliku…

Nov album REPETITOR poslastica je za sve ljubitelje autentičnog muzičkog izraza i distorziranog ludila!

*****************************

Omladinsko i kulturno udruženje Wemsical Serbia osmi put organizuje Vetrenjača Festival u Oromu između 11. i 13. avgusta 2022. godine. Ni ove godine neće izostati stvaralački kampovi i kampovi građenja i uređenja festivala. Neka strnište bude puno života, plešimo i ove godine oko vetrenjače.

Kao i prethodnih godina, donosimo vam širok spektar kvalitetne muzike. Mladi, novi bendovi i stari vukovi dolaze na scene Vetrenjača festa. Izvorna muzika, alternativa, pop, post rock, jazz, klasična, world, gipsy-punk, plesna, ona za sedenje u tišini, za ludačko skakanje u prašini – imamo izbor za sve ukuse. Bendovi bukvalno dolaze sa svih krajeva sveta, od Zanzibara do Velike Britanije.

Organizatorima Vetrenjača Festivala je jako važno da manifestacija iz godine u godinu postane sve zelenija, i da možda jednom stignemo do toga da uopšte ne proizvodimo smeće. Zbog toga je pre par godina izgrađena festivalska kuhinja koja uopšte ne sadrži plastiku, hrana za posetioce se sprema od proizvoda koje se uzgajaju lokalno. Kod nas ni vegetarijanci/vegani neće ostati gladni, veliki je naglasak stavljen upravo na vegetarijansku/vegansku kuhinju.

Tokom izgradnje i uređenja festivala radimo sa recikliranim materijalima, od drveta pravimo sve što možemo, a za uređenje koristimo materijale koji nisu u osnovi plastični, već su velikim delom reciklirani.

kao i dosad, besplatna upotreba bazena, parking, mogućnost za postavljanje šatora na dve lokacije (oko bazen, na strništu), WC, tuš kabine, programi za najmlađe i one malo starije, SoulKitchen, fine mekike, ledeni špricer, proradiće Vetrenjača kujna, mališane očekuje mini – Vetrenjača, u Chill šatoru će se u Čajdžinici služiti čaj, dolazi Tremolo Forte, ali ni popodne nećete provesti dokoni. Osim toga, spremamo još puno iznenađenja! Na festival su dobrodošle porodice, ali i kućni ljubimci, pa nemojte kod kuće zaboraviti klinčuriju, kuce, ali ni bake i deke!


EARLY BIRD/LOKATPATRIOT, tj. ulaznice za prve laste: 3000 RSD (samo Srbija)
KARTE U PRETPRODAJI (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR
KARTE ZA OROMČANE: 2500 RSD Kupovina karata na onlajn platformama: http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/3580-malomfesztival2022 (Srbija) https://tixa.hu/malomfesztival2022 (Mađarska)
Besplatan ulaz mlađima od 13 godina.

Broj mesta na festivalu je ograničen. Ako preostane karata, moći će da se kupe na licu mesta. Cenu tih karata i dnevnih ulaznica ćemo objaviti naknadno.

Više na: